Els Parcs d’estudi i reflexió

Els Parcs d’estudi i reflexió són portes d’entrada al món intern de l’ésser humà. Aquesta profunditat no pot ser fàcilment apressada pel llenguatge comú ni pel pensar habitual.  Però, en determinades situacions o gràcies a certes pràctiques, aquest món es fa accessible provocant una commoció profunda que pot canviar la nostra vida. Poden ser experiències breus però que ens donen sentit a la vida, alegria i plenitud.

Al llarg de la història l’ésser humà s’ha preguntat pel sentit de la seva vida, d’on ve i cap a on va. Ha estat en el contacte amb la profunditat de la Ment des del qual han sorgit les respostes més inspiradores i han emergit els fenòmens més sorprenents a les civilitzacions. Segons la cultura i l’època aquests fenòmens s’han traduït de diferents maneres: en formes literàries, artístiques, mítiques o religioses. Però, totes aquestes expressions tenen en comú el contacte amb els espais profunds de la consciència.

Els Parcs d’estudi i reflexió són llocs de trobada i irradiació d’una nova espiritualitat que rebutja tota forma de violència i discriminació i que té com a aspiració el contacte amb aquesta dimensió sagrada de la ment per trobar llibertat i sentit. Qualsevol ésser humà, siguin quines siguin les seves creences, pot explorar aquest camí cap a la seva essència immortal.

El primer Parc va ser el Parc d’estudi i reflexió de Punta de Vacas, als peus de l’Aconcagua, prop de la frontera entre l’Argentina i Xile. És el lloc on Silo va pronunciar la seva primera arenga pública el 1969. Es va començar a construir l’any 1999. Això va posar en marxa la construcció d’altres Parcs en indrets molt distants. A Espanya es va construir el Parc d’estudi i reflexió Toledo que es va inaugurar el 2009, a Barcelona es va inaugurar el Parc d’estudi i reflexió Òdena l’any 2012 i s’està acabant prop de Lleida el Parc d’estudi i reflexió Terres de Ponent.

Ara hi ha prop de 50 Parcs a tot el món. En aquesta pàgina del Parc Toledo podeu veure els Parcs actuals i un enllaç a cadascú i en aquesta altra de Parc Òdena un llistat amb els contactes. En totes les webs dels Parcs trobareu molta informació sobre les seves activitats, organització, ubicació, etc.

Deja una respuesta